8.2 C
New York
štvrtok, 18 apríla, 2024

Buy now

Dialóg interiéru a exteriéru – Kern Residence

Vzhľadom k veľkosti a rozsahu projektu sa stalo stimulujúcim faktorom stavby moderného domu práve jej miesto a tvar pozemku. Ten je dlhý a stupňovitý. Využitý je preto veľmi rafinovane – na stupňovitú záhradu. Ale akú!

Japonská záhrada, rybníky, chodníčky a na ich vrchole dominanta – tento nádherný moderný dom. Kým doň vstúpite, prejdete si tak doslova rajom. Stratený v záhrade, ktorá mu čiastočne uberá na veľkosti, to bol jeden zo zámerov projektantov.

Konštrukcia má čisté hranaté tvary, pultovú strechu v rôznych úrovniach, čo zaujme na prvý pohľad. Hlbšie previsy opäť ponúkajú možnosť umiestniť sem bodové osvetlenie, ktoré vo večerných hodinách spolu s dômyselným osvetlením záhrady zjemňuje celý tento koncept a dodáva mu na intimite, príťažlivosti a romantickosti.

Vnútorné priestory sa nesú v horizontálnom formáte spolu s čistými modernými líniami doplnené o umelecké diela a im zodpovedajúci nábytok. Vhodne umiestnené drevené obklady a drevené schody vnášajú do interiéru svojskú atmosféru a dušu. Vinotéka za zasúvacími dverami tiež nie je na zahodenie.

Účel vytvoriť moderný a sofistikovaný kúsok architektúry zodpovedajúci osobnosti klientov sa teda vydaril.

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles