14.6 C
New York
utorok, 23 apríla, 2024

Buy now

Villa Plus – letné sídlo v lesoch Štokholmu

Atypická konštrukcia moderného domu s rozlohou 250 štvorcových metrov zasadená do lesov hlavného mesta Švédska. Dielo Waldemarson Berglund Arkitekter obklopené borovicovým lesom, skalami a predovšetkým morom, ktoré tvorí ústrednú myšlienku celého konceptu domu.


Dom hranatých tvarov nenarúša atmosféru prostredia, kde je postavený. Nosné steny sú vyrobené z dreva švédskej borovice a celú frontálnu časť  domu tvorí sklo, aby sa majitelia nechali hýčkať impozantným výhľadom na more. Vnútorné priestory dýchajú drevom, doplnené bielo-čiernou kombináciou farieb s tak trochu extravagantnou červenou stenou v jedálni i pri schodoch. Nájdeme tu tiež obývaciu izbu primerane veľkou sedačkou, krb, predĺženú, úplne jednoduchú jedáleň, kuchyňu, kúpeľňu, v ktorej je pred vaňou presklená plocha ako inak – s výhľadom na hladinu mora. Obytnú plochu prízemia uzatvárajú 2 spálne.

Horné priestory, kam sa dostaneme po strmom kovovo-drevenom schodisku, poskytujú dotvorenie idylky tohto víkendového či letného sídla – knižnicu, ktorá pôsobí vzdušne, nakoľko je tvorená len niekoľkými tenkými policami. Že nemáte chuť čítať? Nevadí. Veľká posteľ s výhľadom na more hádam postačí.

Lavičky, stoličky, ležadlá, schodíky a terasa vonku pri dome….

Všetko má jedného spoločného menovateľa – vytúžený oddych.

Tak sa nechajte unášať…

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles