11.2 C
New York
piatok, 26 apríla, 2024

Buy now

Rakúsky moderný dom ako pôvodné sedliacke stavby

Na architektúre si vážim najmä to, že architekt buď dokáže zachovať, alebo vyzdvihnúť „genius loci“ lokality. Tu ide o interpretáciu pôvodných sedliackych stavieb do moderného obydlia. Zachovanie zvislého opláštenia fasády na vstupnom priečelí a vo vstupe za ním je jedným z týchto tradičných prvkov pripomínajúcich staré stodoly. d-residence-lp-architektur_portada
Rakúsky architekt Tom Lechner to dokonca nepovažuje za ašpiráciu na tvorbu v tomto prostredí, ale za jediný správny prístup. Toto miesto sa vďaka nemu stalo pre klienta protipólom mestskému zhonu – je pre rodinu relaxom, oázov a miestom, kde si dobíjajú energiu. Optimálne rozmiestnenie obytných izieb v dome aj hosťovskom dome, ako aj vhodné umiestnenie okien len umocňujú atmosféru lokality, ponúkajú skvelé výhľady a priam vťahujú pokoj okolia do domu. Použité materiály – surové drevo – tento pocit iba umocňujú.

Architekti: LP Architektur
Miesto: Lengau, Austria
Rozloha: 205 m2
Rok: 2012
Fotograf: Volker Wortmeyer

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles