10.5 C
New York
štvrtok, 18 apríla, 2024

Buy now

Sedliacky dvor od Vincent Van Duysen Architects

Architekt navrhol dom pre klienta do rezidenčnej štvrte s čisto vidieckym prostredím, vedľa rekonštruovaných starých stodôl. Poloha domu bola determinovaná pôvodnou stavbou.

DC2-Residence-06-800x535

Dom reflektuje na jednoduché dedinské stavby so 45 stupňovou sedlovou strechou, a obdĺžnikovým pôdorysom rovnobežným s ulicou. Táto poloha mu dovolila vytvoriť dvor, ktorý vytvára pre majiteľov súkromie, ale zároveň nebráni výhľadu do okolitých polí.

DC2-Residence-05-800x535

Tradičnú dispozíciu dopĺňa vkusné moderné prevedenie domu. Jednotný materiál na fasáde nielen evokuje pôvodné vidiecke stodoly, ale odstránením všetkých ozdobných prvkov (ostení, prahov), presahu strechy a detailov ako dažďové zvody zároveň vyzdvihuje jednoduchosť tvarov tohoto domu.

A to najlepšie na záver: hlavná obytná budova je postavená podľa princípov pasívneho domu. Dom vkusne dopĺňa okolitá krajinná architektúra, ktorá prostredníctvom betónovej dlažby vstupuje do interiérov. Tie su veľmi striedme a podčiarkujú tak celkový dojem tohto nádherného domu.

Lokalita: Tielrode, Temse, Belgicko
Architekt:  Vincent Van Duysen Architects.

 

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles