10.8 C
New York
piatok, 19 apríla, 2024

Buy now

Najlepšie domy roku 2013: HÄUSER-AWARD 2013

Víťazom súťaže – TOP DOM časopisu HÄUSER, známemu najmä v nemecky hovoriacich krajinách, je tentokrát prístavba domu. Nie však obyčajná – má podobu veže a nachádza sa v rakúskej dedinke Dafins vo Vorarlbersku. Postavil ju architekt Stefan Marte pre svoje tri dcéry.

Maiden-Tower-by-Marte.Marte-Architects_ss_1

Nazval ju „Dievčenská veža“ – štvorposchodová budova sa týči vedľa existujúceho betónového rodinného domu architekta a je obložená oxidujúcou oceľou, ktorá vytvára viditeľný kontrast medzi oboma stavbami. Veža má štyri podlažia, pretože každá dcéra má spálňu na „svojom“ poschodí. Je pripojená na moderný dom rodičov, v spojnici oboch domov je  knižnica. Dievčatá majú aj svoju vlastnú kuchyňu a jedáleň.

Dom vyzerá veľmi zaujímavo a veríme, že vás niečím inšpiruje, nám sa však oveľa viac páči bungalov, ktorý získal v tejto súťaži druhé miesto. O ňom však zajtra.

 

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

1 COMMENT

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles