16.8 C
New York
streda, 24 apríla, 2024

Buy now

Drevený dom od partnerundpartner-Architekten

Majitelia tohoto rodinného domu si priali bývať v modernom drevenom dome, ktorý by zabezpečil maximálny komfort bývania v rámci rodinného rozpočtu. Podľa prianí klientov a miestnych stavebných tradícií severnej časti Čierneho lesa, architekti navrhli drevenú rámovú konštrukciu tvoriacu kostru domu, ktorá je sústredená okolo hlineného jadra ukrytého v centrálnej časti domu.

Wooden-House-K-partnerundpartner9

Schodisko, komín a inštalácie sú umiestnené vo vnútri tohto jadra, ktoré tvorí ústredný dizajnový prvok vnútorného priestoru a je viditeľné v každej izbe. Priestorové usporiadanie s otvorenou koncepciou nadväzuje na tradičnú predstavu o krbe ako ústrednom prvku domu, ktorá je pre tento región typická.

Zvonku domu nájdete architektonické prvky typické pre oblasť Čierneho lesa. Jednoduchý tvar domu so sedlovou strechou nenarúša vidiecky charakter okolitej zástavby. Obloženie je z dosiek z červeného smreka, vďaka minimálnemu presahu strechy bude po čase krásne šedé na celej svojej ploche. Veľkosť a poloha štvorcových okien boli definované v súlade s požiadavkami interiéru.

Wooden-House-K-partnerundpartner8

Každá izba ponúka individuálny pohľad do okolitej prírody. Okná sú na fasáde zvýraznené farebnými okenicami, ktoré podporujú asymetrický a živý vzhľad fasády. Ľahká nosná obvodová drevená konštrukcia je zateplená, akumulačný prvok tvorí masívne hlinené jadro vo vnútri domu reguluje vnútornú teplotu a vlhkosť a zabezpečuje zdravú klímu. Výmenník napojený na krb a solárne kolektory na streche znižujú spotrebu fosílnej energie vykurovacieho systému.

Architekti: partnerundpartner-Architekten

Lokalita: Čierny les, Nemecko

Design tím: Jörg Finkbeiner, Klaus Günter, Christian Necker

Projekt Rok: 2011

Projekt Plocha: 176 m2

Fotografie: partnerundpartner-Architekten

 

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles