8.4 C
New York
štvrtok, 28 marca, 2024

Buy now

Keď si architekt navrhne vlastný dom…

… je minimalisticky tvarovaný so starostlivo vypracovanými detailami a citlivo a zároveň odvážne použitými materiálmi.

Opäť prinášame dom z Austrálie, z oblasti severne od Melbourne. Tentokrát ho pre seba navrhol architekt zo štúdia Wolveridge architects. Nachádza sa vo farmárskej oblasti. Navrhnutý je ako kompaktný obdĺžnik so sedlovou strechou, čo odkazuje na tradičné stavby z okolia, s výčnelkom pre vstupné závetrie na južnej strane a skladom na severnej, ktorý pokračuje do trámového orámovania terasy. Vďaka jej orientácii nie je potrebné dodatočné zatienenie.

Montovaný dom Wolveridge Architects

V interiéri prevládajú tmavšie povrchy v kontraste s drevom a dominantnou žltou kuchynskou linkou. Môžu si to dovoliť vďaka dostatočnému priečnemu presvetleniu z oboch strán.

Stena nad krbom, ktorá oddeľuje spoločenský priestor od pracovne a izieb, je vystavaná z nepravidelných drevených blokov, čím kombinuje rustikálnosť so silným zmyslom pre poriadok, rovnako ako dom sám. Vonkajší obklad je z austrálskeho eukalyptu.

Montovaný dom Wolveridge Architects

Za zmienku stojí nádherný detail vonkajšej okenice na hornej koľajnici, ktorá plynule nadväzuje na obklad steny a chráni spálňu pred priamym západným slnkom. Pekný príklad, ako môže vyzerať moderný bungalov.

Montovaný dom Wolveridge Architects

Zdroj: Jeremy Wolveridge Architects

Foto: Derek Swalwell

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles