9.3 C
New York
sobota, 20 apríla, 2024

Buy now

Dom nad jazierkom

Tento drevodom je z dielne architektonického štúdia Hammerschitd Pachl Seebacher z Rakúskeho Grazu. Vyrástol nad umelo vytvoreným jazierkom na kopci v komplikovanom teréne. Preto je posadený na štyroch oceľových pilieroch. Kým jedna strana je tesne nad jazierkom, druhá sa vznáša 2,5 metra nad zemou. Priestor pod domom vytvára krytý prístrešok pre auto.

Jazierko, v ktorom sa dá kúpať bolo vytvorené pred 25 rokmi, preto príroda mala dostatok času vyrásť v plnej kráse, čo bolo veľmi dôležité pre celkový design. Dom bol koncipovaný tak, aby presne zapasoval do okolitého prostredia.

Drevená fasáda je z nehobľovaných smrekových dosiek s tmavým náterom. Veľké okná v zadnej časti ponúkajú výhľady na vodu a horské scenérie, pokým ku ceste smerujú iba tri malé okná , ktoré poskytujú prehľad a súkromie zároveň.

Montovaný dom nad jazierkom

Obdĺžnikový výrez na terase dovoľuje prerásť vegetácii z jazierka na terasu a zároveň umocňuje pocit, že ste naozaj nad vodou. Drevené mólo – terasa je prístupná vonkajším schodiskom od cesty.  Pri obývacej časti je rozšírená pre vonkajšie sedenie a zvýraznená čiernym kovovým kubickým rámom.

Montovaný dom nad jazierkom

V interiéri je veľkoplošný obklad z brezovej preglejky upravenej bielym olejom. T tohto materiálu je aj vstavaný nábytok na mieru. Solitéry ako stoličky a lampy sú naopak pestrofarebné.

Zdroj: Hammerschitd Pachl Seebacher Architekten

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles