10.8 C
New York
piatok, 19 apríla, 2024

Buy now

Uprostred krajny na Novom Zélande

Opäť prinášame niečo z Nového Zélandu. Corban a Alex je mladý pár s podobným vkusom, ktorí si navrhli a aj svojpomocne postavili dom, ktorý pozostáva zo šiestich lodných kontajnerov. Kvôli úspore kúpili použité a obité kusy, napriek tomu z nich svojpomocne vykúzlili nádherné útulné bývanie. Dom je posadený na vrchu kopca nad morom v oblasti Muriwai, ktorá je známa hlavne ako raj surferov na severozápade pri Aucklandskom národnom parku.

Moderný dom kontajnerový Novy Zeland

Kontajnery sú pôdorysne usporiadané do tvaru “H”, pričom v centrálnej časti je otvorený priestor kuchyne, jedálne a obývačky presvetlený z oboch strán. V bočných krídlach sú tri spálne a kúpeľňe. Samozrejme z každej miestnosti je nádherný výhľad na okolitú krajinu. Na fasáde je použitý drevený obklad z miestneho cyprusového dreva.

Majitelia museli síce venovať množstvo hodín tvrdej práce, ale výsledok určite stojí za to, posúďte sami.

Moderný dom kontajnerový Novy Zeland

 

Foto: Simon Wilson

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles