8.3 C
New York
piatok, 29 marca, 2024

Buy now

Drevostavba roka 2014 – Largo 122

Súťaž Drevostavba roka 2014 získava viac a viac priaznivcov a hlasov odbornej aj laickej verejnosti. Tento rok organizátori zo ZSDSR zaznamenali až trojnásobný nárast hlasujúcich oproti predchádzajúcim rokom. O to viac nás teší, že náš bungalov Largo 122 získal prvé miesto!

Bungalov sme odovzdali v roku 2014 šťastnému majiteľovi v Limbachu. Montovaný dom Largo 122 je medzi klientami veľmi obľúbený, najmä pre svoju ideálnu veľkosť a pôdorysným riešením do tvaru písmena „L“. Aj preto si ho vybral aj náš klient s prekrásnym pozemkom vo vinohradoch. Dispozične sme dom upravovali podľa priania klienta, ale s ohľadom na pôvodné nosné konštrukcie typového domu, pretože všetky naše domy upravujeme, aby sadli na mieru zákazníkom a konkrétnemu pozemku so špecifickou orientáciou na svetové strany.

Víťazný dom má komfortné a moderné riešenie hlavnej spálne. Má priamy prístup k vlastnej kúpeľni aj samostatnému šatníku. V dome sa nachádza samozrejme aj druhá kúpeľna, prístupná pre ostatných obyvateľov domu. Na prianie zákazníka sme kuchyňu vyriešili jej čiastočným oddelením od obývacej izby. Pri úpravách domu sa kládol najmä doraz na dostatočné presvetlenie všetkých priestorov.
Pre nového obyvateľa tohto bungalovu sú pre príjemný pocit z bývania podstatné najmä veľké presklenia. Pri dimenzovaní a umiestňovaní okien sme zohľadňovali orientáciu voči svetovým stranám, ako aj pekné výhľady, ktoré chcel mať klient v interiéri zachytené. Materiály a farby v interiéri odzrkadľujú preferenciu svetlých a prírodných materiálov. Podlahy sú z drevených parkiet (svetlý dub), všetky interiérové dvere sú biele, taktiež aj obklady a  dlažby v kúpeľniach sú od kvalitného výrobcu a v bielom prevedení. To celému priestoru dodáva ešte väčšiu vzdušnost a presvetlenosť.

Largo_122 (1)

Zároveň by sme chceli touto cestou pogratulovať nielen šťastnému majiteľovi, ale aj ďalším oceneným domom – dom od architekta Lehockého skončil na druhom mieste (1168 hlasov – realizácia Fordom) a dom Lucia obsadil tretie miesto (552 hlasov – autor Drevodomy Orava).

Oficiálna správa z výsledkov súťaže

Drevostavba roka 2014

V dňoch 2. až 9. 3. 2015 posudzovala odborná porota súťažné konanie na výber „Drevostavby roka 2014“. Súťaž organizoval už po tretí krát Sekcie drevostavieb Zväzu spracovateľov dreva Slovenskej republiky. Jej cieľom je spopularizovať stavby na báze dreva, ktorých výstavba môže byť významným faktorom pri reštartovaní stavebníctva, a tým aj ekonomiky Slovenska. Navyše sa pomocou zvýšeného dopytu po drevostavbách môže prejaviť podpora používania dreva ako domácej strategickej obnoviteľnej suroviny 21. storočia v stavebníctve v produktoch s vyššou pridanou hodnotou. Nezanedbateľnou súčasťou súťaže je aj propagácia popredných výrobcov drevostavieb, členov ZSDSR, na spotrebiteľských výstavách Nábytok a bývanie v Nitre (10.3. – 15.3.2015) a CONECO Racioenergia v Bratislave (25.3. – 28.3.2015)

Na obidvoch výstavách mala laická verejnosť, návštevníci výstav, možnosť hlasovať za svojho favorita. Oproti predchádzajúcim ročníkom sme zaznamenali trojnásobný nárast účastníkov hlasovania. Celkom odovzdali 6499 hlasov (kým na predchádzajúcich ročníkoch to bolo len okolo 2300 hlasov). Najviac hlasov – až 1773 získala drevostavba od spoločnosti ModerneDomy.sk, zastúpenia RD Rýmařov na Slovesnku.

Vzhľadom na to, že dom sa vám páčil, v dohľadnej dobe ho pôjdeme nafotiť aj z interiéru. Dnes uverejňujeme pár fotografií z priebehu výstavby.

 

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles