7.9 C
New York
štvrtok, 18 apríla, 2024

Buy now

Casa Blanca

Moderný dom Blanca v juhoamerickom Peru na prvý pohľa zaujme impozantným točitým schodiskom neprehliadnuteľnej oranžovej farby. No ukrýva v sebe oveľa viac. Tvoria ho totiž tri rôzne úrovne – suterén, prízemie a terasa.

Casa Blanca

Z vonku existenciu suterénu naznačujú len úzke obdĺžnikové okná pozdĺž celej fasády. Napriek ich zdánlivo malému rozmeru vnášajú do podzemných priestorov dostatok slnečného svetla. V tejto úrovni domu sa nachádza súkromná obývacia miestnosť, tri spálne a kúpelňa.

Prízemie určené pre väčšiu spoločnosť tvorí ďalšia obývacia miestnosť spojená s kuchyňou a jedálňou. Skrytá pred očami okoloidúcich je hlavná spálňa s vlastnou kúpelňou. Takmer neviditeľný je vchod domu, ktorý sa nachádza v jednej z dvoch presklených stien, cez ktoré majú obyvatelia domu ničím nerušený výhľad na susediaci park. Na najvyššej úrovni domu sa nachádza terasa s bazénom, posedením a miestom na grill.

Napriek zdánlivej transparentnosti v sebe dom úspešne ukrýva miesta určené len pre blízky okruh rodiny.

Casa Blanca

Zdroj

Previous articleVeža Tainaron
Next articleDom v borievkovom háji
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles