9.3 C
New York
sobota, 20 apríla, 2024

Buy now

Vila Hermína

Vila Hermína sa pýši honosným menom, pri ktorom si pravdepodobne predstavíte meštiansky dom zo začiatku 20. storočia. Omyl. Ide o moderný rekreačný dom, ktorý stojí neďaleko Čermína v Českej republike. Na prvý pohľad možno stavba pripomína tortu potiahnutú ružovým fondánom, no v jej vnútri je funkčný minimalstický priestor s radom inteligentných konštrukčných prvkov.

Vila Hermína

 

Sladko vyzerajúca ružová fasáda je dielom polyuretánového spreja poskytujúceho impregnáciu a tepelnú izoláciu domu. Interiéru dominuje betón, kov a zelená farba. Namiesto schodov sa v dome pohybuje po protišmykovej rampe, ktorá rozdeľuje dom na tri úrovne.

Prvá úroveň je venovaná zábave. Okrem detskej izby a kúpeľne tu nájdete malú pracovňu a veľký úložný priestor. Najdôležitejším prvkom je však domáce kino zabudované v rampe.

Druhá úroveň je vstupnou chodbou do domu. Popri jedálni a kuchyni sa prechádza do najvyššej časti domu. Tá je vyhradená pre manželskú spálňu lemovanú knižnicou a súkromnú kúpelňu. Umiestnenie okien sa prispôsobilo tak, aby z miest na sedenie bol krásny výhľad na okolitú krajinu. Naopak miesta vyhradené pre spánok majú príjemné prítmie.

Vďaka efektívnemu využitiu priestoru a pokusu s rampou je v dome dostatok miesta na všetko potrebné a aj niečo navyše.

Vila Hermína

Zdroj

 

Previous article37 metrov dlhý dom
Next articleDom Aireys
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles