15.8 C
New York
štvrtok, 25 apríla, 2024

Buy now

Dom „Two Hulls“

Moderný dom na pobreží Kanady je domovom štvorčlennej rodiny. Dve vysunuté časti domu, podľa slov architektov, pripomínajú ďalekohľad. Obyvateľom domu tak môžu sledovať piesočnatú pláž a tyrkysové more z pohodlia domova, čo je v chladnom prímorskom podnebí Nového Škótska veľkou výhodou. Dom bol pomenovaný poďla jeho formy, ktorá pozostáva z dvoch častí alebo trupov (two hulls) a ich prepojenia.

Dom „Two Hulls“

Stavba sa nachádza v tesnej blízkosti mora. Od morských vĺn ju chráni “morská stena” (seawall) z betónu. Dva “trupy” domu sa doslova vznášajú nad pobrežím. Konštrukciu preto tvorí oceľový rám na oceľových nosníkoch odolávajúci tak gravitácii, ako aj nárazom vetra.

Fasáda je vytvorená z drevených líšt, ktoré presahujú až do interiéru. Interiér sa rozdeľuje podľa využitia na denný a nočný pavilón. V dennom pavilóne sa nachádza obývacia miestnosť a jedáleň a v nočnom zase spálne, kúpelne a šatník. Oba pavilóny sú zakončené balkónom. Do domu sa vchádza cez najmenšiu časť, ktorá spája dva pavilóny.

Dom „Two Hulls“

Zdroj

Previous articleHolubník
Next articleWrap House
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles