6.6 C
New York
piatok, 29 marca, 2024

Buy now

Dom v Asamayama

Majiteľ domu strávil niekoľko rokov hľadaním správneho pozemku pre svoj rekreačný dom. Moderný dom v Asamayama sa nachádza na japonskom ostrove Honšú. Okolitá divoká príroda sa na prvý pohľad nejaví nijak zaujímavo. Opak je pravdou. Dom je orientovaný tak, aby obyvatelia mali dokonalý výhľad na vrch Asama (v japončine Asamayama). Ide o súčasť jedného z najaktívnejších vulkanických komplexov v Japonsku, ktorý sa zároveň nachádza v rebríčku 100 známych japonských vrchov. Možno trochu nebezpečné, ale určite o to viac dychvyrážajúce moderné bývanie.

Dom v Asamayama

Architekti sa snažili čo najviac vyťažiť z polohy domy a ponúknuť jeho budúcim obyvateľom neustály kontakt s okolitou prírodou. Preto je obývacia miestnosť, jedáleň a kúpeľňa orientovaná na severo-západ. Tak je možné cez presklenú časť fasády a veľké okno v kúpeľni sledovať vrch Asama a more stromov rozprestierajúce sa pod domom. Ešte lepšie spojenie s okolím ponúka terasa obklopujúca podstatnú časť domu.

Dom v Asamayama

Strohá krása japonskej architektúry je vyzdvihnutá použitými materiálmi. Tmavé drevo pôsobí popri betóne, skle a minimalistickom zariadení hrejivo. Vďaka preskelenej časti fasády sa zelená stala ďaľšou farbou v interiéry.

Zdroj

 

Previous articleDom na Bahamách
Next articlePlážový dom 36SML
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles