9 C
New York
štvrtok, 28 marca, 2024

Buy now

Dom vo Vale de Margem

Biela fasáda moderného domu napovedá, že sa nachádza v prímorskej krajine. Vale de Margem leží vo vidieckej časti Algarve, regiónu Portugalska. Tento región je tretím najbohatším v krajine. Vďačí zato nielen turistickému ruchu, ale aj poľnohospodárstvu. A tu vznikol problém. Pozemok domu je časťou chránenej poľnohospodárskej oblasti. Takže architekti zo štúdia ultramarino | marlene uldschmidt architects vypracovali návrh, ktorý citlivo integruje modernú stavbu do agrárneho okolia.

Dom vo Vale de Margem

Dom vo Vale de Margem je v skutočnosti len prístavbou existujúceho domu. Púvodná stavba je tradičný portugalský statok s malými izbami a oknami. Moderná prístavba mala za úlohu prevzdušniť interiér a vniesť do neho svetlo.

Topografia pozemku nie je ideálna. Preto bolo nutné vytvoriť niekoľko vrstiev vnútri budovy, ktoré prepájajú priestor. Okolo prístavby bol postavený múr, ktorý kopíruje tvar pozemku. Na jeho stavbu poslúžili kamene získané počas zemných prác.

Presklené plochy a posuvné dvere kontrastujú s drsným okolím domu. Keďže dom vo Vale de Margem je prístavbou podstatne staršieho a vzhľadovo tradičnejšieho domu, ostatné použité materiály boli z lokálnych zdrojov. Pálené škridle, dlaždice v interiéri aj exteriéri pripomínajú starý portugalský statok.

Dom vo Vale de Margem

Zdroj

Previous articleDoll’s House
Next articleDom na Christian Street
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles