12.8 C
New York
štvrtok, 25 apríla, 2024

Buy now

HLM House

Klient štúdia Boa Arquitetura si želal dom na okraji mesta Santa Maria v Brazílii, ktorý bude dosť blízko na dochádzanie do práce, ale dosť ďaleko od hektického tempa mesta. HLM House je teda viac než len moderný dom. Je to pokojné útočisko v prídode. Úsilím brazílskych architektov bolo navrhnúť stavbu, ktorá by pôsobila dojmom, že neodmysliteľne patrí do danej oblasti.

HLM House

Hlavným stavebným materiálom je biely liaty betón. Tvorí štruktúru domu a veľkú oblúkovitú stenu, ktorá zaberá podstatnú časť fasády. Zvyšok fasády, orientovaný do údolia, je presklený. Problém s výberom správnej izolácie vyriešila zelená strecha. Pod ňou je konštantne 18 centimetrov hrubá vrstva vody, ktorá funguje ako efektívna a udržateľná klimatizácia.

Obytná plocha domu je rozdelená na dve časti pomocou technickýcvh miestností a toalety. Na jednej strane tejto bariéry obývacia miestnosť s kuchyňou a jedálňou. Na druhej strane je spálňa s kúpeľňou, ktoré delí oblúk steny. Presklená fasáda v oboch častiach domu vytvorila ztapetu z okolitej prírody. Posuvnými dverami sa dá prepojiť interiér s terasou.

HLM House

Zdroj

Previous articleKew House
Next articleRezidencia Wolseley
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles