6.6 C
New York
piatok, 29 marca, 2024

Buy now

Kew House

V londýnskej štvrti Richmond upon Thames sa za kamenným múrom z 19. storočia ukrýva moderný montovaný dom. Jeho pozemok leží v chránenej časti Kew Green spolu s architektonickými pamiatkami z rôznych období. Architekti zo spoločnosti Piercy & Company navrhli súčasný dizajn, ktorý zároveň rešpektuje okolité stavby. Na projekte domu sa značne podieľal aj samotný klient, povolaním stavebný inžinier a reštaurátor lodí, ktorý má vlastné skúsenosti s prefabrikáciou, výberom materiálov či priestorovým plánovaním.

006_PiercyAndCo_KewHouse_Courtyard_and_Kitchen_(c)_Jack_Hobhouse

Jednoduchý pôdorys dom umožnil vyťažiť čo najviac z pomerne malého pozemku. Moderný dom tvoria tri časti. Dva objemy so sedlovou strechou, prepojené dvojpodlažnou presklenou časťou. Konštrukcia a zároveň fasáda dvoch krídiel domu je z 4 mm hrubej prefabrikovanej zvetranej ocele, ktorá nevyžaduje žiadnu ďalšiu údržbu.

Kew House bol navrhnutý na mieru pre päťčlennú rodinu. V interiéri je očividné, že architekti sa pri navrhovaní zamerali na troch mladších členov rodiny. Pestré farby, rôzne chodníčky a zákutia sú ideálne pre detské hry.

V prízemí domu je obývacia miestnosť, kuchyňa s jedálňou a práčovňa. Na poschodí sú izby a kúpeľne. Treťou úrovňou domu je pivnica, v ktorej sa nachádza dielňa, sklad materiálu a detské ihrisko s trampolínou, šmýkľavkou a umelým trávnikom.

Fasáda je zdobená rôznymi perforáciami, cez ktoré preniká slnko do interiéru. To v spojení s farebnou paletou zvetranej ocele vytvára hru svetla, ktorá pripomína jesenný les v Kew Gardens. Kontrastujúci interiér s bielymi stenami a kvalitnými drevenými podlahami dopĺňa dubové obloženie a farebné doplnky.

005_PiercyAndCo_KewHouse_Bedroom1_(c)_Jack_Hobhouse

Zdroj

Previous articleDom na Christian Street
Next articleHLM House
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles