8 C
New York
štvrtok, 25 apríla, 2024

Buy now

Big Box

Mobilný miontovaný dom Big Box je dielom dizajnového štúdia Bert & May Group. V období, kedy ceny nehnuteľností v Británii vzrástli a ponuka je nedostačujúca, bol tento dvojizbový model predstavený na Londýnskom festivale dizajnu 2015. Energeticky efektívny, ekologický a mobilný montovaný Big Box je navyše oku lahodiaci.

berts-box

Výroba domu trvá 14 týždňov a jeho zostavenie na pozemku len jeden deň. Keďže ide o mobilú a montovanú stavbu, nepodlieha obvyklým stavebným nariadeniam. Big Box s obytnou plochou 80 metrov štvorcových môže byť umiestnený v prírode alebo kdekoľvek inde.

Steny aj strecha domu sú izolované. Izoláciu strechy zabezpečuje zelená strecha s lúčnymi kvetmi. Exteriér aj interiér pokrýva obloženie z kultivovaného dreva, ktoré pôsobí hrejivo a rustikálne. Okná a presklené dvere s tmavým oceľovým rámom sú od známeho britského výrobcu okien Crittall Windows.

Na návrhu kuchyne spolupracovalo štúdio s Reed Deer Architects, z čoho vzniklo nádherné prepojenie zájdeného kultivovaného dreva s výraznými vzormi a leštenými mramorovými plochami. Kuchyňa a tiež zvyšok interiéru pôsobí takmer ako z iného obdobia. Kúpeľňa je obložená rovnakými čierno-bielymi kultivovanými dlaždicami ako časť kuchyne. Zariadenie tohto Big Boxu tvorí nábytok z druhej ruky a priemyselné svietidlá, ktoré mu dodávajú eklektický štýl.

Big Box partí do širšej ponuky zákazkových montovaných domov od Bert & May Group. Ku každému montovanému domu je možnosť priplatiť si za rôzne balíčky navyše – napr. balíček so solárnymi panelmi.

bert-and-may-big-box-decorex-5

Zdroj

Previous articleSouthern Outlet House
Next articleDom poštmajstra
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles