9.7 C
New York
sobota, 20 apríla, 2024

Buy now

St. Georges

V lesoch Západného Vancouveru stojí moderný dom St. Georges. Architekti zo štúdia Randy Bens Architect navrhli túto rezidenciu tak, aby si jej budúci obyvatelia mohli čo najviac vychutnávať spojenie s divokou prírodou Britskej Kolumbie.

modern.architect.vancouver.westvancouver.contemporary.westcoast.design01

Pohľad na západnú a východnú fasádu domu vzbudzuje pocit, že nejde o ten istý dom. Zapríčiňuje to poloha domu v na kopcovitom pozemku – z jednej pozdĺžnej strany je vidieť dve podlažia a z druhej len jedno. Východná fasáda je predelená na niekoľkých miestach mladými brezami rastúcimi cez strechu, čím sa vytvoril reliéf ozvláštňujúci túto časť domu. Opačnú stranu fasády rozdeľuje len krytá terasa. Hlavnými fasádnymi materiálmi sú drevo, betón a kov.

Centrom tejto dlhej obdĺžnikovej budovy je obývacia miestnosť s kuchyňou a jedálňou. Presklená stena orientovaná na západ má výhľad na vodnú plochu a hory v diaľke. Preto bolo nutné umiestníť na opačnú stenu pás úzkych okien, cez ktoré bude v doobedných hodinách prenikať denné svetlo do interiéru. V tejto časti domu (na poschodí) sa nachádza aj spálňa s vlastnou kúpeľňou, pracovňa a garáž. Na prízemí sú dve izby s kúpeľňou a vlastným posedením.

modern.architect.vancouver.westvancouver.contemporary.westcoast.design12

Zdroj

[yasr_visitor_multiset setid=0]

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles