9.3 C
New York
sobota, 27 apríla, 2024

Buy now

Vila Sperone

Stredoveké hradby starej časti mesta Novigrad ukrývajú moderný vilový dom s výhľadom na Jadranské more. Na jeho mieste kedysi stáli vinné pivnice a neskôr nočný podnik, po ktorom je súčasná stavba pomenovaná. Majiteľovou víziou bolo vytvoriť luxusné rekreačné ubytovanie so všetkým, čo k tomu patrí.

Vila Sperone

 

 

Dom bol zámerne umiestnený tak, aby časť kamenných hradieb zdobená cimburím zdánlivo tvorila jeho fasádu. Plochá strecha domu je v jednej rovine s týmto stredovekým ozdobným prvkom. Pre zužitkovanie nádhernej lokácie sú obytné priestory orientované smerom na more alebo ponúkajú zaujímavý pohľad pomedzi cimburia.

Interiér domu bol zariadený s použitím prírodných materiálov a neutrálnych tónov. Časť moderného zariadenia bola vyrobená na mieru a časť tvoria kúsky nesúce mená známych nábytkárskych značiek.

V prízemí sa nachádzajú dve izby, sauna, posilňovňa a krytý nekonečný bazén opticky prepojený s morom. Miestnosť s bazénom je možné otvoriť a prepojiť s letnou kychyňou na spodnej terase. Prízemie a prvé podlažie spája schodisko, ktoré vďaka presklenej fasáde pôsobí akoby sa vznášalo popri kamennej hradbe.

V prednej časti prvého poschodia je veľký spojený priestor s výhľadom na more. V tomto priesto je spojená obývacia miestnosť, kuchyňa a jedáleň. V zadnej časti je sú dve ďalšie spálne. Terasa na prvom poschodí je chránená roletami, ktoré ju môžu kompletne zakryť. 

Na druhom poschodí nie je nič okrem otvorenej strešnej terasy s nádherným výhľadom tak na more, ako na Novigrad. Niet teda pochýb, že majiteľova vízia sa naplnila, lebo Vila Sperone uspokojí potreby aj tých najnáročnejších hostí.

Vila Sperone

Zdroj

 

 

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles