5.3 C
New York
utorok, 19 marca, 2024

Buy now

Schodiskový dom

Moderná stavba z dieľne štúdia David Coleman Architecture je pomenovaná podľa svojho špecifika —  dvoch schodísk. Nachádza sa v seattleskom susedstve Leschi pomenovaného podľa indiánskeho náčelníka, ktorého v tejto oblasti neprávom odsúdili a popravili. Zo svahovitého pozemku domu je krásny výhľad na Jazero Washington a neďaleké Kaskádové vrchy.

21_2011.24_22

Kvôli nerovnému terénu pozemku sa z ulice vchádza na prvé poschodie. Od vchodu do domu vedie pozdĺž celej dĺžky domu vonkajšie schodisko a spája predzáhradku so zadným dvorom. Vnútorné zase spája prízemie s najvyšším poschodím.

Obe schodiská majú konštrukciu z tmavej ocele, stupienky z mahagónu. Vonkajšie schody majú namiesto zábradlia ohradenie zo špeciálneho kovového pletiva, ktoré onedlho prekryje vinná réva. Vnútorné zábradlie je ale odlišné od vonkajšieho. Skladá sa z dvoch častí — jedno z perforovanej ocele a druhé je zo spojených sklenených tabulí.   

Obývacia izba, kuchyňa a jedáleň sú na prvom poschodí spolu s malou terasou. Na najvyššom poschodí je apartmán majiteľov a na najnižšom zase hosťovské izby a technické miestnosti. Pestrý interiér v sebe kombinuje rôzne materiály — farbené zinkové panely, eloxovaný hliník, leštený betón a prírodne tónované drevo.

7_2011.24_15

Zdroj

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles