3.4 C
New York
utorok, 19 marca, 2024

Buy now

Maison Terrebonne

MaisonTerrebonne, na predmestí Montrealu, nahradil typický bungalov z 90. rokov. Moderný dom s obytnou plochou 140 metrov štvorcových, ktorý leží na rozľahlom zalesnenom pozemku, navrhlo štúdio La SHED Architecture pre potreby jednej osoby.

Maison Terrebonne

Fasáda domu je pokrytá prírodným cédrovým drevom. Obklad nebol chemicky upravený, aby drevo po čase vybledlo a podobalo sa okolitému lesu. Pre kontrast s bledo sivou fasádou boli použité čierne okenné rámy. Jednoduchý objem domu prerušuje len garáž otvorená z oboch strán. V interiéri prevláda biela farba a bledé dredo. Minimalistické zariadenie oživujú kvety, farebné knihy v poličkách a scenéria za presklenými časťami fasády.

Minimalistický dom Terrebonne v sebe nesie odkaz na niekdajšiu stavbu. Architekti totiž do návrhu zakomponovali rôzne úrovne domu. V praxi to znamená, že dom, ktorý sa svojou výškou z vonku javí ako dvojpodlažný, má v sebe ukryté podlažia tri.

Každá z troch úrovní domu ma vlastné využitie. V prvej, na úrovni zeme, je vchod. Za ním sa nachádza malá pracovňa, wc a technická miestnosť. V ďalšej úrovni sa nachádza kuchyňa, jedáleň a obývacia izba. Z tohto spojeného priestoru sa dá prejsť cez posuvné sklenené dvere na terasu. Najvyššia úroveň je miestom, kam návštevy nechodia. Je tu spálňa, kúpeľňa a malé posedenie, ktoré je vďaka zdvojenej výške stropu možné vidieť aj z nižšej úrovne. Za posedením sa nachádza lodžia. Je neviditeľné sklenené zábradlie posôbí na prvý pohľad nebezpečne. No dovoľuje majiteľovi vychutnávať si ničím nerušený výhľad na okolitú prírodu.

Maison Terrebonne

Zdroj 1 2

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles