5.3 C
New York
utorok, 19 marca, 2024

Buy now

Courtyard House

Bývanie v dovolenkovom raji je snom mnohých ľudí. Mladá rodina, ktorej patrí Courtyard House, si tento sen splnila. Architekti zo štúdia Rethink Studio im navrhli ich vysnený moderný dom na slnečnom Maríciuse. Pozemok domu leží v meste Piton neďaleko hlavného mesta Port Louis. Z bungalovu s obytnou plochou 300 metrov štvorcových je nádherný výhľad na kopce pokryté cukrovou trstinou.

img_04

Veľký stavebný pozemok bol rezdelený na dve časti. Na jednej stojí Courtyard House a druhá časť bola ponechaná bez úprav, ak by majitelia v budúcnosti plánovali jeho predaj alebo rozšírenie domu. Zadanie pre architektonické štúdio bolo jasné — moderný dom, ktorý bude poskytovať bezpečné a inšpirujúce prostredie, s dôrazom na prirodzené vetranie, svetlo a pocit otvorenosti.

Základová doska je z modrého čadiča. Prísne stavebné predpisy trvali na domorodom vzhľade domu. Prízemná stavba teda dostala valbovú strechu pokrytú zliatinou zinku a hliníka, tzv. Zincalume. Konštrukcia domu je z betónových blokov, ktoré sa bežne používajú na ostrove. Medzi spomínanou strešnou krytinou a betónovou konštrukciou je malá medzera, ktorá slúži ako efektívna izolácia proti prestupu tepla.

Centrom domu je nádvorie so stromom, ktoré zároveň slúži ako chodba spájajúca protiľahlé časti domu. Obývacia izba spojená s dvomi jedálňami môže vďaka posuvným francúzskym oknán slúžiť ako krytá veranda. Rovnaké posuvné dvere sú aj v spálni a dvoch izbách. V dome je ešte kuchyňa, pracovňa, televízna miestnosť, komora a práčovňa. V samostatne stojacej budove pri bazéne je umiestnená malá telocvičňa s vlastnou kúpeľňou a vonku je pergola s posedením.

PORTADA_img_07

Zdroj

[yasr_visitor_multiset setid=0]

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles