6.9 C
New York
sobota, 27 apríla, 2024

Buy now

Moderný Wellness Resort Ziedlejas v Lotyšsku

Ziedlejas je wellness resp. „lotyšské prírodné kúpele“ vo farnosti Krimulda v Lotyšsku. Tak ako iné dobré wellness aj tento vám umožní únik od stresu. Tu v pokojnom prostredí a v moderných domoch načerpáte energiu tradičným spôsobom.

Majitelia sa usilujú udržiavať tradíciu pri živote a prispôsobovať ju moderným potrebám dneška. Sauny sú tradičné, ale sú esteticky a ergonomicky vylepšené. Výber materiálov – ľan, drevo a kov – sa riadi prírodou a miestnym kultúrnym dedičstvom.

Pohľad na areál

V roku 2020 boli pre hostí sprístupnené tri kajuty z ocele a skla, ktoré sú otvorené do exteriéru. Máte v nich pocit, akoby ste boli ubytovaní v samotnej prírode. Domy s presklenými čelnými stenami sú zámerne minimalistické, aby podporovali ohľaduplnosť k prírodnému prostrediu. 

Architekti, inšpirovaný drobným pohybom života a japonskou kultúrou, navrhli aj nábytok na mieru. Zaujímavá je napríklad skladacia manželská posteľ a vyskakovací čajový stolík. Na medziposchodí je k dispozícii ďalší priestor na spanie. Každý domček má vlastnú kúpeľňu schovanú na opačnej strane. Terasovitá bylinková záhrada pri domoch je zdrojom surovín pre čajové zmesi a saunové rituálne doplnky. 

Looking to the future with optimism

Keď sa dielo podarí

Ziedlejas bol premyslený ešte skôr ako práce začali, preto každý nový prírastok zapadá do skladačky ako dielik puzzle. Spolupráca medzi vlastníkmi, architektom, dizajnérskym tímom, záhradným architektom a remeselníkmi bola kľúčom k úspechu projektu. V budúcnosti pribudne tretia budova sauny a priestor na eventy a recepcia. 

People out on the streets again

Keď sa cestovanie opäť rozbehne, Ziedlejas uspokojí potreby uvedomelých a zodpovedných ľudí ohľaduplných k životnému prostrediu. V súčasnosti robí radosť obyvateľom lotyšských miest, ktorí hľadajú úľavu od konzumnej kultúry.

Informácie o stavbe poskytli architekti.

Architekti: Open AD
Rok: 2020
Fotografie: Alvis Rozenberg
Zdroj: archdaily

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles