2 C
New York
utorok, 19 marca, 2024

Buy now

Víkendový dom v Nórskych horách

Tento dom bol navrhovaný ako celoročná víkendová chata pre päťčlennú rodinu. Nachádza sa v Nórsku nad dedinou Ål blízko lyžiarskych stredísk. V lete ponúka okolie výlety do prírody a turistiku. Ambíciou architektov Reiulf Ramstad bolo prispôsobiť sa hornatému terénu a prírodnému prostrediu svojou formou, programom a materiálmi .

Montovaný dom V-lodge od Reiulf Ramstad Architects

Dom je rozdelený do dvoch krídiel v tvare „V“, od čoho je odvodený aj jeho názov V-Lodge. Obe ramená sa snažia kopírovať terén. Jedno v smere vrstevnice, druhé kolmo. V jednom krídle je ubytovacia časť s tromi spálňami, kúpeľňou a vzadu je miestnosť pre deti. V druhom krídle je obývacia časť spojená s kuchyňou a jedálňou. Ústredný interiérový prvok je betónový pult, ktorého súčasťou je aj krb. Kontrastuje s dreveným obložením stien a vstavaným nábytkom. Výhľady do krajiny rámujú veľkorysé okná so zasklením od podlahy po strop na celú šírku bočných stien.

Montovaný dom V-lodge od Reiulf Ramstad Architects

Zdroj:  Reiulf Ramstad Arkitekter

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles