1.7 C
New York
utorok, 19 marca, 2024

Buy now

Dom poštmajstra

Maďarské dizajnérske a architektonické štúdio kissmiklos bolo poverené renováciou domu. Dnes už moderná stavba kedysi patrila bratovi majiteľkinej starej mamy, ktorý bol poštmajstrom v meste Mátraszentimre.

BJP_3793

Dom z kamaňa a pisé (SCS – ubité murivo zo sprašovej hliny medzi drevenou výstužou) s obytnou plochou 150 metrov štvorcových bol rozdelený na dva apartmány na prenájom. Retro interiér s klasickými doplnkami pripomínajúcimi poštu sa podarilo vytvoriť bez pôvodného nábytku, ktorý neustál skúšku časom. Použité zariadenie je recyklované alebo znovu použité.

Každý z dvoch apartmánov má vzájomna prepojenú jednu spálňu na prízemí s jednou na poschodí. K spálňam na poschodí vedie schodisko, ktoré je v každom apartmáne iné — jedno biele drevené a druhé čiere kovové. Apartmány sú takmer osovo symetrické. Stretávajú sa v kuchyni s jedálňou a v spoločnej obývacej izbe.   

Dom poštmajstra nesie odkaz na predošlého majiteľa v malých detailoch, ako napríklad zarámované pahľadnice na stenách alebo doplnky v odtieni zelenej, ktorú používala maďarská pošta. Celková atmosféra moderného domu, ktorú si štúdio kissmiklos želalo vytvoriť, pripomína horské penzióny.

BJP_3727

Zdroj

Previous articleBig Box
Next articleSt. Georges
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles