1.7 C
New York
utorok, 19 marca, 2024

Buy now

Dom v borievkovom háji

Tento experimentálny rekreačný dom sa nachádza vo Švédsku a slúži na rekreáciu. Fasáda domu je jeho neviditeľným plášťom. Tvorí ju 35 metrov široký a 3 metre vysoký pás vinylového plátna potlačený zrkadlovým odrazom svojho okolia plného vysokých borievok. Nejde len o estetický prvok. Vždyzelená fasáda tiež poskytuje obyvateľom domu súkromie. Jej vzhľad je zároveň úspešným pokusom o dodržanie lokálnych predpisov. Tie žiadajú, aby moderná architektúra nebola vyrušujúcim prvkom v danej oblasti.

Dom v borievkovom háji

Pri stavbe sa myslelo na všetky stromy na pozemku, vďaka čomu sú najbližšie stojace borievky vzialené menej než pol metra od fasády. Tá samozrejme nepozostáva len s vinylovej plachy. Dom má drevenú fasádu, na ktorú je tá “borievková” pripevnená pomocou pozinkovanej oceľovej konštrukcie.

Napriek minimalisticky riešenému interiéru má dom dve terasy. “Raňajková” terasa je orientovaná na východ a “večerná” na západ, aby si obyvatelia domu užili čo najviac slnečných lúčov. Trochu nevšedným prvkom v rozložení miestností je vonkajšia sprcha. V zimných mesiacoch musí byť jej využívanie celkom nepraktické.

Dom v borievkovom háji

Zdroj

Previous articleCasa Blanca
Next articleAir House
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles