2 C
New York
utorok, 19 marca, 2024

Buy now

Fly Out House

Architekti z Tatsuyuki Takagi Architects Associates nielenže navrhli moderný dom, ale aj jeho majiteľovi pomohli s výberom vhpdného pozemku. Tento prípad je pomerne neortodoxný. Väčšina klientov osloví architektov až potom, čo má vybraný alebo kúpený pozemok. No práve vďaka obrátenému procesu pomohli architekti vybrať vyhovujúci pozemok pre navrhnutú stavbu. Tak vznikol rodinný dom Fly Out House v japonskom meste Toyohashi.

Fly Out House

Dom patrí manželskému páru s dieťaťom. Manželovým koníčkom sú automobily a pre svoju zbierku vyžadoval dostatočné parkovacie miesto. Ďalšou požiadavkou bol otvoreným priestor viditeľnosť stavebného materiálu. Aby mohli byť všetky tieto požiadavky splnené, rodina kúpila lacnejší svahovitý pozemok.

Na betónových základoch Fly Out House je umiestnená drevená konštrukcia. Fasáda prednej časti domu s výhľadom na opačný breh rieky je presklená. Rozmiestnenie izieb vo vyvýšenom prízemí a poschodí ozvláštňuje zdvojený objem bývacej izby. Interiér je takmer kompletne vytvorený z bledého dreva. Architektom z TTAA sa podarilo vytvoriť minimalistický dom a zároveň klientom ušetriť peniaze.

Fly Out House

Zdroj

Previous articleRezidencia Wolseley
Next articleDom Dornbirn
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles