6.9 C
New York
sobota, 27 apríla, 2024

Buy now

Kanadská chata v tvare A

Táto netradičná drevostavba bola dokončená v decembri 2019. Je to prvý z piatich plánovaných prázdninových domov s názvom Cabin A.

Dom o rozlohe 223 m2 sa nachádza neďaleko obľúbeného lyžiarskeho strediska a je k dispozícii na prenájom až pre 12 hostí

Oblasť Charlevoix v kanadskom Quebecu sa vyznačuje nádhernou scenériou obklopujúcou rieku Svätého Vavrinca. Táto rieka je hlavnou vodnou cestou v Kanade a tiahne sa od jazera Ontario po Atlantický oceán. Nie je preto prekvapením, že história lodnej dopravy bola hlavnou inšpiráciou pre architektov Bourgeois / Lechasseur so sídlom v Quebecu. 

Tím architektov sa aj preto inšpiroval námornou terminológiou. Alfa určuje celkovú geometriu budovy, trojuholníková strecha kabíny pripomína plachty smerujúce proti vetru, zatiaľ čo veľká drevená terasa evokuje hornú palubu lode s nádherným výhľadom na rieku.  

Použitie drevených obkladov na stenách a strope obývacieho priestoru podčiarkuje námornú architektúru. Minimalistický interiér s prírodnou borovicovou preglejkou zdôrazňuje tvar dizajnu, zatiaľ čo tmavé akcenty narúšajú jednotvárnosť dreva. 

Dom má jednoduché dispozičné riešenie. Na hornom poschodí je veľká obývacia izba, ktorá sa z juhu – vďaka veľkým oknám – otvára do nádhernej divokej krajiny.

Kontrastná farebná paleta zasahuje aj do exteriéru budovy. Tu sa navzájom prelínajú svetlé a tmavé drevené prvky, ktoré zvýrazňujú tvar domu a chránené terasy a verandy. 

Tvar písmena „A“ je navyše posilnený tmavou plechovou strechou, ktorá miestami klesá až po zem a celú konštrukciu vizuálne ukotvuje v strmom svahu. Prízemie budovy je čiastočne ukryté vo svahu, aby pomerne veľký dom splynul s okolím. 

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles