2 C
New York
utorok, 19 marca, 2024

Buy now

Moderná stodola na vidiecky pozemok

Vo vidieckej oblasti v Holandskom Bruchme navrhli architekti JADE dom, ktorý môžeme označiť ako modernú stodolu. Pozemok je súčasťou drobnej zástavby 3 prepojených pozemkov na mieste bývalej škôlky stromov. Rovinatý priestranný pozemok by zvádzal k umiestneniu klasického bungalovu doprostred, ale tu našťastie vlastníci oslovili architektov a dali si poradiť.

Pozemok pre dom vyberajte s architektom

Ak chcete vynikajúci výsledok, myslite naň už od začiatku. Preto odporúčame architekta osloviť čo najskôr – pomôže vám už pri zhodnotení pozemku. Na cenu pozemku vplýva nielen lokalita, ale aj možnosť jeho zhodnotenia stavbou. Podobne, ako tento dom. Nachádza sa vedľa pokojnej poľnej cesty obklopenej množstvom zelene. Priestranný stavebný pozemok ponúkol vytvoriť pekný vonkajší priestor – čo bolo jedným z hlavných východísk architektonického návrhu.

Happy girl opening her present

Súhra budov na pozemku

Súbor dvoch rovnakých budov umiestnených na vonkajších okrajoch pozemku lemuje súkromnú záhradu. Na posilnenie intímneho charakteru majú fasády susediace s vnútornou záhradou priehľadné steny – pevné zasklenia a posuvné dvere v dĺžke až 22 metrov. Ostatné fasády otočené do ulice sú uzatvorenejšie, ale s výhľadmi do okolia.

Dom je navrhnutý ako „moderná stodola“, preto tvarovo aj typologicky zapadá do okolitej vidieckej oblasti. Vďaka robustným materiálom má oceľová priehradová konštrukcia a presné detaily domu moderný a industriálny charakter. Priznávame, že nám by sa viac páčili z dreva, ale toto riešenie je tiež pekné a preto má miesto medzi našimi inšpiráciami.

People out on the streets again

Názov: Modern Barn House
Architekt: Jade Architecten
Lokalita: Zuideinde, Nieuwkoop, Holandsko
Rok: 2017

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles