7.9 C
New York
štvrtok, 18 apríla, 2024

Buy now

Rezidencia Wolseley

Moderný dom sa nachádza v Brightone, prímorskej predmestskej štvrti Melbourne. Architektonické štúdio mckimm ho navrhlo pre päťčlennú rodinu, ktorá vedie čulý spoločenský život. Dom v tvare „L“ dopĺňa bazén a alfresco priestor (z tal. „v chladnom [vzduchu]“), pre večere s priateľmi pod holým nebom.

314

V rezidencii Wolseley sa všetko točí okolo obetónu – konštrukcia domu, steny v interiéri a dokonca aj podlahy. Liate podlahy z lešteného betónu v prízemí pokrývajú podlahové kúrenie.

Betónová stavba s presklenou fasádou z tónovaného skla môže navonok pôsobiť trochu neosobne a stroho. Ukrýva však množstvo zaujímavých detailov zjemňujúcich je chladný vzhľad. Časť fasády zdobí nástenná maľba od mladého melbournského umelca Lucasa Grogana, ktorá pokračuje do obývacej izby.

Odtiene modrej farby na nástenných maľbách nie sú jediným zútulňujúcim prvkom v dome. Kuchynský ostrovček je z mosadzného plechu, obloženie stien a podlahy z amerického duba, farebné dvere na vstavanom šatníku a rôzne umelecké predmety vdychujú život betónovému interiéru.

Rezidencia Wolseley

Zdroj

Previous articleHLM House
Next articleFly Out House
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles