9.6 C
New York
sobota, 20 apríla, 2024

Buy now

The Far Sight House

Pre okoloidúcich len ďalší moderný dom v Siganpure v sebe ukrýva jednoduchosť aj luxus ázijského bývania. Štúdio Wallflower Architecture + Design dostalo zadanie navrhnúť trojpodlažný dom s podkrovím a strešnou terasou. Achitekti sa museli prispôsobiť striktným stavebným obmedzeniam. The Far Sight House zdieľa jednu stenu so susedným domom a jeho úzky pozemok je vyšší než majú okolo stojace domy.

The Far Sight House

Problém so zdieľanou stenou spočíva v nedostatku prirodzeného svetla, keďže jedna dĺžka domu nemá žiadne okná. Architekti preto použili v celom dome len presklené posuvné dvere a okná. Obyvatelia domu môžu “rozšíriť” obytné priestory smerom do záhrady.

Vďaka vyvýšenému pozemku má dom krásny výhľad na celú štvrť, ale funguje to aj naopak. Preto bola použitá viacvrstvová fasáda, ktorú tvoria vertikálne drevené lamely prerušované sklenými tabuľami a horizontálnymi hliníkovými žalúziami. Táto fasáda umožňuje regulovať slnečné svetlo, vytvoriť súkromie a vniesť do domu osviežujúci vánok.

Tri podlažia domu prepája masívne vápencové schodisko so zábradlím zo skla a dreva. V prízemí domu sú dve kryté vonkajšie parkovacie miesta, jazierko a terasa. Vnútri je obývacia miestnosť s kuchyňou a jedálňou, malý detský bazén, hosťovská izba s vlastnou kúpeľňou a technické miestnosti. Druhé poschodie tvoria izby a kúpeľňe štvorčlennej doiny a ich súkromná obývacia miestnosť. Podkrovie, v ktorom sa nachádza pracovňa, kúpeľňa a ďalšia obývacia miestnosť, je spojené so strešnou terasou.

The Far Sight House je krásny moderný dom zariadený s vkusom, no in nudne. Jeho najzaujímavejšou časťou je však spomínaná strešná terasa, ktorá vraj priťahuje pohľady susedov ako maják. Majitelia tu organizujú večierky a rodinné oslavy.

The Far Sight House

Zdroj

Previous articleSplit House
Next articleSchodiskový dom
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles