6.6 C
New York
piatok, 26 apríla, 2024

Buy now

Dom na Christian Street

Autorom nárvhu tohto moderného domu je štúdio James Russell Architect, ktoré prinieslo svieži vietor na Christian Street v Clearfielde. Na predmestí Brisbane vytŕča nová stavba z radu svojou jednoduchou krásou a moderným pojatím tradičnej formy. Svojich obyvateľov chráni pred nástrahami vlhkého subtropického podnebia – ostrým slnkom a krutými búrkami – a šetrí ich peňaženky vďaka trvalo udržateľným prvkom.

Dom na Christian Street

Pri pohľade z ulice dom pripomína skôr umeleckú inštaláciu v galérii. Dva objemy so sedlovou strechou a len jednou stenou slúžia ako terasa a garáž. No ďalej už nič. Zatvorený vchod do domu totiž splýva s drevenou fasádou. Z tejto strany dom pôsobí stroho, lebo všetky aktivity sa odohrávajú vo vnútri.

Obytné priestory sú rozložené na dvoch poschodiach. Z ulice sa vchádza na poschodie domu, pod ktorým je ešte jedno podlažie. Dom obklopuje vnútrornú záhradu a na konci pozemku sa nachádza bazén. Uvoľnený a hravý charakter domu dotvárajú zákutia domu a tajné schodisko.

Materiály na stavbu domu pochádzajú z lokálnych zdrojov. Boli starostlivo zvolené tak, aby vyžadovali minimálnu údržbu. Konštrukcia a základy sú z tehly a betónu. Interiér je kompletne odetý do nelakovaného dreva.

Dom na Christian Street je energeticky efektívny. Veľké okná a posuvné dvere prirodzene ochladzujú interiér. Strechu, kvalitne izolovanú proti teplu, pokrývajú solárne panely. Záhrada, zeleninová záhradka a toalety využívajú dažďovú vodu z 20-tisíc litrovej nádrže.

Dom na Christian Street

Zdroj 1 2

Previous articleDom vo Vale de Margem
Next articleKew House
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles