10.5 C
New York
nedeľa, 5 mája, 2024

Buy now

Rakúsky moderný dom ako pôvodné sedliacke stavby

Na architektúre si vážim najmä to, že architekt buď dokáže zachovať, alebo vyzdvihnúť „genius loci“ lokality. Tu ide o interpretáciu pôvodných sedliackych stavieb do moderného obydlia. Zachovanie zvislého opláštenia fasády na vstupnom priečelí a vo vstupe za ním je jedným z týchto tradičných prvkov pripomínajúcich staré stodoly. d-residence-lp-architektur_portada
Rakúsky architekt Tom Lechner to dokonca nepovažuje za ašpiráciu na tvorbu v tomto prostredí, ale za jediný správny prístup. Toto miesto sa vďaka nemu stalo pre klienta protipólom mestskému zhonu – je pre rodinu relaxom, oázov a miestom, kde si dobíjajú energiu. Optimálne rozmiestnenie obytných izieb v dome aj hosťovskom dome, ako aj vhodné umiestnenie okien len umocňujú atmosféru lokality, ponúkajú skvelé výhľady a priam vťahujú pokoj okolia do domu. Použité materiály – surové drevo – tento pocit iba umocňujú.

Architekti: LP Architektur
Miesto: Lengau, Austria
Rozloha: 205 m2
Rok: 2012
Fotograf: Volker Wortmeyer

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles