7.7 C
New York
piatok, 26 apríla, 2024

Buy now

Dva domy v páre

V dobre situovanej štvrti mesta Cordoba stoja dva moderné domy tvoriace jednu rezidenciu. Los Carolinos je vzdialené od rušného centra a ponúka pokojné prostredie pre rodinný život v druhom najväčšom meste Argentíny. Za návrh Paired Residences sú zodpovední architekti zo štúdia Estudio A+3.

Dva domy v páre

Práca na návrhu bola obmedzená stavebnými predpismi v danej oblasti a tiež topografiou pozemku. Do domu sa vchádza z prednej strany (od cesty) cez schody vedúce cez malý briežok. Záhrada v zadnej časti pozemku je ohraničená podstatne strmším svahom. Pre takto ohraničený dom s okliesnenou záhradou bolo dôležité zväčšiť relaxačnú zónu pomocou balkónov a terás.

Každý z dvoch spojených domov má dve podlažia. Centrom otvoreného priestoru v prízemí je kúpeľňa, kuchyňa a na ňu pripojené schodisko. Na poschodí sú izby, šatník a kúpeľňe. Manželská spálňa má prístup na terasu s výhľadom do záhrady.

Dva domy v páre vytvárajú jeden elegantný celok aj vďaka použitým materiálom (sklo, kameň) v kombinácii s čistými líniami a bielymi stenami.

Dva domy v páre

Zdroj

Previous articleDom Dornbirn
Next articleDom zo zvetranej ocele
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles