9.4 C
New York
štvrtok, 28 marca, 2024

Buy now

Montovaný hausbót „Silverbeaver“

Montované domy sú jednoduchým riešením, pokiaľ máte chuť čo najrýchlejšie bývať v rodinnom dome bez obáv o kvalitu stavby a odvedenej práce. No ak máte navyše radi mestské prostredie a túžite po finančne dostupnom rodinnom dome, je tu jedno zaujímavé riešenie – montovaný hausbót. Moderný montovaný hausbót “strieborný bobor” z dielne nemeckých architektov Confused Direction kotví na rieke Hunt v meste Oldenburg.

Slovenské montované domy

montovaný hausbót

Moderné drevodomy

Kežde hausbót je má silnú väzbu na príodu, bolo dôležité zvoliť správne materiály minimalizujúce ekologickú stopu domu. Na konštrukciu domu bolo použité drevo zachránené zo starého statku. Drevená fasáda pochádza z miestneho zddroja smrekovcového dreva. Vykurovanie zabezpečujú kachle kanadských drevorubačov Bullerjan, ktoré vykúria dom v priebehu niekoľkých minút. Keďže vykurovaná plocha nie je veľká, uhlíková stopa hausbótu je zanedbateľná. Korunou plávajúceho montovaného domu je zelená strecha s terasou.

montovaný hausbót

Zdroj

 

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles