9 C
New York
štvrtok, 28 marca, 2024

Buy now

Vitra House je novou budovou Vitra Design Múzea v Nemecku

Vitra Haus je dielom Herzog a de Meuron architects a zahráva sa s 3D kompozíciou. Jednotlivé domy do seba „zapadajú“ ako stavebnica a tvoria vzájomne prepojené rozľahlé priestory. Zároveň však tieto jednotlivé boxy zachovávajú aj dostatok súkromia.

Skladaním jednotlivých objektov vytvorili architekti zaujímavo pôsobiace perspektívy a uhly a kochať sa aj pekným výhľadom na okolie. Komplex obsahuje modernú recepciu, konferenčnú miestnosť, obchod, kaviareň a hlavne výstavné priestory múzea. Ponúka 4000 m2 podlahovej plochy, čím ďaleko presahuje možnosti obytných domov v regióne, z ktorých pôvodne vychádza.

Expozícia obsahuje tie lepšie kúsky z dielní súčasných dizajnérov a návštevníci si tu môžu vyhliadnutý kúsok nábytku nielen dokonale prezrieť, ale aj vyskúšať či je dizajnový nábytok pohodlný a vhodný do ich domovov.

Prostredníctvom Vitra Hausu architekti Herzog a de Meuron odkazujú, že moderný dom sa dá urobiť aj so sedlovou strechou a tento typ stavy nájdeme kdekoľvek na svete.

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles