7.9 C
New York
piatok, 19 apríla, 2024

Buy now

Keď sa zo stodoly stane dom…

Tradičné stodoly sú z veľmi jednoduchej konštrukcie a dizajnéri našli spôsob, ako z nej vytvoriť štýlový koncept domova, kde ľudia môžu bývať a tešiť sa z neho zároveň.

Celej fasáde dominuje drevo. Ako by to inak napokon bolo, veď klasické stodoly sú drevené. Lamely z recyklovaného dreva sú skvelé,  pretože poskytujú nielen svetlo, ale aj tieň. Ale najmä podčiarkujú charakter tohoto ekologického domu.

Vnútorné priestory sú veľmi čisté a otvorené, nakoľko v miestnostiach nie sú stropy a je vidieť celé podhľady strechy. Nie je to síce lacná záležitosť, pretože to treba odizolovať a vymaľovať, ale povedzte, nestojí to za to?

Sklo vypĺňa časti domu, kde nie je drevo a tým sa celý priestor prevzdušňuje, odľahčuje. Ak by vám nebodaj vadili slnečné lúče prenikajúce dnu, jednoducho zatiahnete rafinovane navrhnutú skladaciu stenu akoby ste zatvorili dvere a znemožníte tak prenikaniu svetla v spodných priestoroch miestnosti. Tie vrchné však zostávajú stále odkryté.

Záhrada sa tiež nesie v hranatých tvaroch, čo korešponduje aj s konceptom celého domu. Jej rozloha priam nabáda k dobrej grilovačke s priateľmi.

Tento „stodolový dom“ nám pripomína, že naše predstavy sú v dnešnej dobe len kompiláciou nápadov, ktoré tu boli dávno pred nami. My sme ich len trochu zmodernizovali.

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles