12.5 C
New York
štvrtok, 25 apríla, 2024

Buy now

Drevené terasy pri montovaných domoch

Terasa pri dome plní funkciu predĺženia interiéru do exteriéru, alebo naopak, vnáša do exteriéru obývateľný prvok. Preto je dôležité, z čoho je zhotovená.

Z praxe sa nám neosvedčili dláždené terasy. Betónová „zámková“ dlažba, nevyhovuje kvôli jej prehrievaniu či príliš studenému pocitu, podľa toho ako je práve vonku, inak je nenáročná na údržbu a asi aj najlacnejšia.

Terasy s keramickou dlažbou sú tiež nevhodné, ak sa vyskytne drobná chybička pri špárovaní, dlažba časom podvlhne a odlupuje sa. Okrem toho mám ešte v pamäti, že dláždená tersa u susedov bola najlepšia šmýkacia plocha, či už zámerná pre deti, alebo náhodná pre dospelých.

Preto by sme Vám určite odporúčali drevenú terasu. A nemusí byť z exotického dreva, práve naopak, čím jednoduchšia, tým lepšie. Je pravda, že exotické drevo vydrží aj viac ako 20 rokov, ale máme skúsenosti z praxe, že obyčajná smreková terasa vydrí 10 rokov a jej cena je 1/4 z ceny exotickej terasy.

Drevo dokonca nemusí byť žiadno upravované, lazúra mu samozrejme pomôže, ale ak je tersa urobená dobre a nevlhne, obyčajné smrekové lacné drevo Vám vydrží naozaj dlho. Preto sa sústreďte radšej na jej prevedenie. Pre inšipráciu prikladáme pár fotografií z Rakúska, všetky terasy sú 3 a viac rokov staré. V prípade záujmu o drevenú terasu nás neváhajte kontaktovať. Poskytneme praktické rady, terasu Vám radi navrhneme a zabezpečíme aj zhotoviteľov. A cena Vás určite prekvapí, ale len príjemne.

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

2 COMMENTS

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles