9.3 C
New York
sobota, 20 apríla, 2024

Buy now

Dom Ber

Moderný dom v juhoafrickom meste Midrand vznikol spoluprácou štúdií Nico van der Meulen Architects a M Square Lifestyle Design. Jeho hlavnou črtou je časť fasády vytvorená z náhodne umiestnených oceľových tyčí. V súčasnosti hlavný rozlišovací prvok mal primárne len odkazovať na zabezpečenie domu.

Moderné stavby dostupné aj na Slovensku.

Bezrámové sklenené dvere nenápadne oddeľujú interiér od exteriéru. V dome je tiež úplné minimum prahov, aby prechod medzi vonkajškom a vnútrajškom bol čo najviac plynulý. Centrom domu je obývacia izba s dvojitým stropom. Niekoľko schodov, spájajúcich túto miestnosť so vstupnou halou, je z drsne pôsobiacich žulových dosiek, do ktorých boli vložené čierne oceľové pláty. Tie sú prítomné aj na mnohých iných miestach v dome.

Výsledkom je čierno-biely interiér, ktorý zjemňujú žlté doplnky a voda. Vonkajší bazén je obklopený krytou terasou, obývačkou a pracovňou tak, že sa stal ich súčasťou. Menšia vodná plocha víta návštevníkov pri vstupe do domu a vinie sa okolo jedálne až do obývacej izby. Dizajnéri sa v interiéri zameral aj na iné prírodné materiály – mramor, Caesarstone (kremenný kameň). Zaujímavým detailom je socha od Regardta van der Meulena umiestnená pred vchodom, ktorá nápadne pripomína fasádu domu.

House Bar je naozaj pompézny. V prvom podlaží sú ďalej dve dvojmiestne garáže, apartmán pre hostí, kuchyňa, dva jedálenské kúty (na raňajky a večere), vínna pivnca a domáce kino. Na poschodí je manželská spálňa s šatňou a kúpeľňou, dve ďalšie izby s kúpeľňami a päť balkénov. V tomto modernom dome sú priestory, ktoré v európskych stavbách nemajú miesto – apartmán pre služobníctvo, pyžamový salónik či miestnosť na umývanie riadu.

Ber_030

Zdroj

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles