6.6 C
New York
piatok, 29 marca, 2024

Buy now

Dom nad ryžovými poliami

Stupňovité priečelie tohto domu dáva tušiť, že sa vnútri skrýva zaujímavo rozčlenený priestor. Architekt a zakladateľ štúdia IHRMK Masaki Ihara navrhol rezidenciu pre trojčlennú rodinu v prefektúre Aichi. Je z dvoch strán obklopená zaplavenými ryžovými poliami. Dom sa volá “House Passage of Landscape”, čo sa dá voľne preložiť pasáž v krajine. Spodný objem je odľahčený dvomi protiľahlými presklenými stenami, cez ktoré krajina voľne prechádza.

Montovany dom nad ryžovým poľom

Poschodie poskytuje viac súkromia od ulice a je otvorené smerom do záhrady.  Spálne sú orientované na východ, takže sa ráno budíte so slnečným svetlom a pohľadom na pozvoľne plynúce polia. Horné poschodia sú priestorovo komplikovanejšie s prelínajúcimi sa podlažiami s rôznou výškou a ponúkajú nečakané priehľady. Vonkajšie steny sú obložené dreveným obkladom v prírodnej teplej farbe v kontraste s bielymi rámami okien. Táto paleta je prenesená aj do interiéru, kde drevená podlaha kontrastuje so stenami s bielym dreveným obkladom.

Montovany dom nad ryžovým poľom

Zdroj: IHRMK

Foto: Hiroshi Ueda

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles