19.8 C
New York
streda, 24 apríla, 2024

Buy now

Apartmánový dom

Dvojpodlažný apartmánový drevodom na predmestí Tokia bol zachránený pred demoláciou. Jeho majiteľ chcel budovu zbúrať, keď prestala plniť svoj pôvodný účel a na jej mieste postaviť nový dom pre svoju rodinu. Kedysi malo osem malých apartmánov svojich podnájomníkov. Dnes už Japonci opúšťajú miniatúrne obydlia a chcú viac životného priestoru. Potom, čo sa polovica apartmánov vyľudnila, bol osud domu jasný. Našťastie architekti zo štúdia Kochi Architect’s ponúkli majiteľovi domu inú alternatívu.

Apartmánový dom

Namiesto nového rodinného domu postaveného na mieste starého ponúkli architekti možnosť renovovať budovu a trochu ju oživiť. Dôvodom boli aj finančné možnosti majiteľa, ktoré by mu nezabezpečili rovnako veľký priestor ako ten, ktorý chcel zbúrať.

177 štvorcových metrov bolo rozdelených na množsto malých priestorov. Pre vytvorenie útulného rodinného domu bolo potrebné tieto priestory zjednotiť. Štúdio Kochi Architect’s uprednostilo kreatívny prístup pred jednoduchým vybúraním niekoľkých priečok.

Do 3D priestoru, ktorý vytvárajú steny a podlahy domu boli vyrezané 2D tvary ako troj- a štvoruholníky. Tieto útvary neboli v súlade s 3D modelom, čím spojili viacero miestností do jedného na pohľad veľmi komplikovaného priestoru. Na zdôraznenie 2D tvarov boli použité štyri žiarivé farby, ktoré odkazujú na kladne vyriešený “problém štyroch farieb”. Drevený interiér vďaka tejto špeciálnej úprave pripomína kubizmus s odlišnými hĺbkami priestoru. Bývať v tomto modernom rodinnom dome musí byť veľkým dobrodružstvom najmä pre majiteľove malé dcérky.

úprava interiéru

Zdroj

Previous articleBungalov(v)
Next articleSplit House
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles