10.5 C
New York
nedeľa, 5 mája, 2024

Buy now

Drevené terasy pri montovaných domoch

Terasa pri dome plní funkciu predĺženia interiéru do exteriéru, alebo naopak, vnáša do exteriéru obývateľný prvok. Preto je dôležité, z čoho je zhotovená.

Z praxe sa nám neosvedčili dláždené terasy. Betónová „zámková“ dlažba, nevyhovuje kvôli jej prehrievaniu či príliš studenému pocitu, podľa toho ako je práve vonku, inak je nenáročná na údržbu a asi aj najlacnejšia.

Terasy s keramickou dlažbou sú tiež nevhodné, ak sa vyskytne drobná chybička pri špárovaní, dlažba časom podvlhne a odlupuje sa. Okrem toho mám ešte v pamäti, že dláždená tersa u susedov bola najlepšia šmýkacia plocha, či už zámerná pre deti, alebo náhodná pre dospelých.

Preto by sme Vám určite odporúčali drevenú terasu. A nemusí byť z exotického dreva, práve naopak, čím jednoduchšia, tým lepšie. Je pravda, že exotické drevo vydrží aj viac ako 20 rokov, ale máme skúsenosti z praxe, že obyčajná smreková terasa vydrí 10 rokov a jej cena je 1/4 z ceny exotickej terasy.

Drevo dokonca nemusí byť žiadno upravované, lazúra mu samozrejme pomôže, ale ak je tersa urobená dobre a nevlhne, obyčajné smrekové lacné drevo Vám vydrží naozaj dlho. Preto sa sústreďte radšej na jej prevedenie. Pre inšipráciu prikladáme pár fotografií z Rakúska, všetky terasy sú 3 a viac rokov staré. V prípade záujmu o drevenú terasu nás neváhajte kontaktovať. Poskytneme praktické rady, terasu Vám radi navrhneme a zabezpečíme aj zhotoviteľov. A cena Vás určite prekvapí, ale len príjemne.

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

2 COMMENTS

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles