1.7 C
New York
utorok, 19 marca, 2024

Buy now

Ako premeniť starú stodolu na moderný dom?

 


Podarilo sa to britskému architektovi menom Simon Conder, ktorý bol zodpovedný za premenu skupinky budov na farme v Buckinghamshire. Tri budovy boli zmenené tak, aby vyhovovali rodinnému bývaniu. Čisté moderné línie a nostalgia vyžarujúca z budov vytvárajú príjemné prostredie v tomto šarmantnom domove.

Obydlie stojí na vidieku v otvorenej krajine s výhľadom na priľahlé polia. Tvorí ho veľká kamenná stodola, menšia tehlovo-kamená stodola a čiastočne otvorená šopa. V trojuholníku budov je vnútorný dvor, chránené tiché miesto so vzrastlými rastlinami. Vidiecke stavby poskytli výhodné kamenné a tehlové steny, ako aj zdravé trámy.

Malá a veľká stodola sú spojené mostom, ktorý spája spálne. Malá stodola patrí deťom a nočnej časti bývania, veľká poskytuje okrem kuchyne a obývačky aj dve spálne. Šopa poskytuje ďalšie zázemie zvyšujúce komfort bývania.

Na fotografiách vidíte domy bez nábytku, čo ešte zvýrazňuje priestor ktorý ponúkajú. Architekt pristúpil k rekonštrukcii tak, aby zachoval otvorený priestor a minimalizoval priečky a steny izieb. Zachoval tak nielen genius-loci stavieb, ale vytvoril zároveň nadčasové, moderné bývanie.

Fotografie zo stránky autora.

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles