8.3 C
New York
piatok, 29 marca, 2024

Buy now

Frank Lloyd Wright navrhuje moderné montované domy?

 


Vyzerá to, akoby Frank Lloyd Wright navrhoval tento štýlový montovaný dom, ale nedajte sa pomýliť – ide o prácu študentov Taliesin West v spolupráci s Victor Sidy a Jennifer Siegal. Cieľom tejto spolupráce bolo navrhnúť a postaviť prototyp montovaného domu vhodného na elegantné a súčasné bývanie v srdci púštnej krajiny. Stačila jediná fotka, aby sa tento dom stal našim favoritom, od návrhu až po pasívne solárne fotovoltaické panely.

Moderný montovaný dom stojí takmer dokončený v areáli školy architektúry Franka Lloyd Wrighta v Taliesin West, ktorý sa nachádza tesne Phoenix. Tím sa sústredil pri výbere dodávateľov na miestnu oblasť, vybrali si SIPs (štrukturálne izolované panely), čo umožnilo znížiť čas výstavby a súčasne aj stavebný odpad.

Okrem SIP panelov bude dom využívať kombináciu pasívnej a aktívnej ochrany životného prostredia – riadiace systémy vrátane prirodzeného vetrania a osvetlenia, a sytém na recykláciu odpadovej vody. Solárne panely sú inštalované tak, aby poskytovali zároveň súkromie a týmto umiestnením sa podarilo tiež znížiť náklady, panely integrované do strechy sú drahšie.

Celý tento projekt navrhli študenti a v súčasnosti ho už len treba dovybaviť Dizajnérskym nábytkom vypožičaným Design Within Reach.

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles