8.2 C
New York
piatok, 19 apríla, 2024

Buy now

Dom na 4och metroch – úžasný úzky dom

Tak toto je úžasný dom. Napriek tomu že mal staviteľ možnosť využiť len 4 metrovú šírku medzi zástavbou, využil ju dokonale. Dom je zvonku aj zvnútra pekný, účelný a presvetlený.

Dom je zakomponovaný do prostredia – čo obzvlášť oceňujeme – a dokonale ho využíva. Na oboch stranách drží línie zástavby, využíva skromný pozemok na záhradu a pritom je decentne oddelený od susedov a výborne využil aj výšku okolitej zástavny na zväčšenie obytnej plochy.

Okrem toho môžeme na tomto malom kúsku veľkej architektúry obdivovať aj použitie materiálov na fasáde. Architek využil skúsenosti so stavbami multiplexov, komunikačných centier a bánk. Sklenný panel po celej fasáde nie je len ukážkou dizajnu, ale aj obrovským prínosom svetla a pocitu priestoru pre tak stiesnený dom. Balkón vyčnievajúci z fasády takisto nie je samoúčelným prvkom na jej rozbitie – poskytuje úžasné výhľady do okolia.

Zaujímavé je aj riešenie interiéru, zamerané taktiež na využitie priestoru. Dve rampy namiesto schodov vedú od vchodu do obývacej miestnosti a do spálňovej časti domu.

Z medzipriestoru hosťovskej izby v prednej časti domu vedie rampa na juh do obytného priestoru, potom 5 schodov na severe do jedálne a kuchynskej časti a následne na juhu opäť plné schody do spálne a kúpeľne. Prechod domom uzatvára rampa na sever do druhej izby.

Architekt a investor: Drew Mandel
Postavené v roku 2007
Rozloha cca 420m2

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles