1.7 C
New York
utorok, 19 marca, 2024

Buy now

Zelený dom na Brooks Avenue

Moderný dom so zelenou fasádou a strechou bol navrhnutý pre potreby rozrastajúcej sa rodiny v kalifornskom meste Venice. Keďže viac ľudí zákonite potrebuje viac priestoru, manželský pár začal uvažovať o stavbe nového domu. Ich pôvodný dom sa nachádal s dobrej štvrti a preto s rozhodli ho len zrekonštruovať a rozšíriť. Zelený dom na Brooks Avenue je spojením 185 pôvodnej stavby a 158 m² prístavby.

Zelený dom na Brooks Avenue
Kalifornia je známa svojím príjemným počasím počas celého roka. Tento fakt nahral architektom, ktorí mohli bez obáv viac prepojit exteriér s interiérom pomocou presklených dverí do záhrady. S kalifornským počasím sa však spájajú aj veľké letné horúčavy. Moderný dom sa však nechladí klimatizáciou, ale umeleckým schodiskom spájajúcim prízemie so strešnou terasou, prostredníctvom ktorého prúdi vánok do celého domu. Jednoduchým tienidlom zabraňujúcim ohrievanie interiéru cez veľké okná na prvom poschodí vyriešilo obloženie fasády cédrovými lištami.
Zavlažovanie množstva zelene zabezpečuje zachytená dažďová a recyklovaná voda z domácnosti. Dom je vybavený kombinovaným kotlom, podlahovým kúrením a solárnym panelom. Medzi materiály použité na stavbu tohto ekologického domu patrí aj korok, farby s nízkym obsahom prchavých látok či drevo bez chemickej úpravy. Majitelia domu na Brooks Avenue sa nielenže nemusel sťahovať z dobrej lokality, ale ešte ušerili na poplatkoch vďaka ekologickým riešenia integrovaným do ich nového moderného domu.
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles