2 C
New York
utorok, 19 marca, 2024

Buy now

Prečo je výhoda postaviť dom rýchlejšie?

Montovaný dom vám dokáže väčšina spoločností postaviť za dva mesiace. Ak sa sťahujete z bytu, na výstavbu domu môžete použiť prakticky všetky prostriedky získané predajom bytu. Vybavenie príslušných formalít a zapísanie do katastra trvá zvyčajne viac ako mesiac a termín nasťahovania nového majiteľa si môžete dohodnúť o 6-8 týždňov od dohody predaja. Za ten čas vám dokáže skúsená firma postaviť montovaný dom na báze dreva na kľúč a vy sa môžete presťahovať z bytu rovno do nového domu.

Kto už niekedy staval vám potvrdí, že konečná cena domu nezodpovedala pôvodnému rozpočtu a v priebehu výstaby sa navýšila. Príčinou býva často každoročný prírastok cien aj o viac ako 20%. Zmluvne máte síce určenú cenu obkladov, alebo sanity, ale pokým sa dostanete ku kúpe týchto predmetov (o 8-10 mesiacov), za zazmluvnenú cenu už musí dodávateľská firma vybrať výrobky iného dodávateľa, alebo cenu navýšiť. Zvyčajne si stavebníci vyberajú tieto predmety sami a preto si ani neuvedomujú, že pred rokom by ich nakúpili lacnejšie.

Rýchlosť výstavby nie je jedinou výhodou, aj keď nie zanedbateľnou. Zaujímajú vás aj ostatné? Ďalšie výhody montovaného domu na báze dreva oproti murovanej stavbe.

  • zmluvne zaručená konečná cena a termín dodania
  • zvyčajne jeden partner, ktorý preberá všetky záruky
  • zmluvne garantovaná záručná doba na všetky práce a materiály
  • možnosť prehliadnuť si dom 1:1 – väčšina firmeim má vzorové domy
  • typové domy vyrábané na presných strojoch v halách majú preverenú a certifikovanú kvalitu
  • vynikajúce tepelno izolačné parametre a preto nižšia energetická náročnosť
  • suchá výstavba a s tým spojené zdravšie prostredie na bývanie
  • dodávka stavby skutočne na kľúč, po prevzatí sa môžete sťahovať
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles