3.4 C
New York
utorok, 19 marca, 2024

Buy now

Montovaný ONV dom

Moderný prefabrikovaný dom ONV pochádza z Dánska. Na prvý pohľad je možné vidiež typické znaky škandinávskej architektúry – čisté línie, minimalizmus a použitie dreva. Ako sa hovorí, krása spočíva v jednoduchosti. Stavba nesie meno podľa architektonického štúdia ONV, ktoré ju navrhlo pre stavebnú spoločnosť M2.

Montované domy s drevenou fasádou hotové za 30 dní.

Nejedná sa však o jeden konkrétny dom, ale o celú sériu minimalistických montovaných dom “krabicového” tvaru. Pri ich navrhovaní sa kládol dôraz na funkčnosť, svetlo, efektivitu využitia priestoru a použitie kvalitných materiálov.

Séria obsahuje päť domov rôznych rozmerov. Ich celková podlahová plocha sa pohybuje medzi 86 a 175 štvorcovými metrami. V prípade nedostatku miesta alebo nespokojnosti s rozvrhnutím priestoru existuje možnosť vytvoriť si vlastný ONV model. Ten môže vzniknúť spojením rôznych existujúcich  modelov.

Aký bungalov je ten pravý pre Vás?

Každý ONV dom má vlastnú terasu a veľké okná alebo presklenú časť fasády. Tak sa architekti v krajine, kde je slnečné svetlo vzácnejšie, snažia dostať čo najviac slnečných lúčov do domu.

Zdroj

 

robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles