12.8 C
New York
štvrtok, 25 apríla, 2024

Buy now

Allandale – Dom excentrickej zberateľky

Moderná chata z dielne architekta Williama O’Briena Jr. sa nachádza v časti Spojených štátov zvanej Mountain West. Pohľad na túto minimalistickú stavbu priam vyráža dych, keďže napriek svojej strohosti pôsobí veľmi elegantne. Tento efekt bol doiahnutý kombináciou tmavých ostrých trojuholníkov v exteriéri s bielym interiérom doplneným bledým drevom. Majiteľkou je svojrázna znalkyňa (connoisseur), ktorá chatu využíva aj ako showroom pre jej výstrednú zbierku pozostávajúcu zo vzácnych kníh, vína a preparovaných zvierat.

Allandale

Konštrukciu domu tvorí spojenie troch asymetrických rámov trojuholníkového tvaru (A-frame). Najužšia časť domu orientovaná na západ v sebe ukrýva knižnicu, vínnu pivnicu a garáž. Najširšia časť tvorí stredu domu. Nachádzajú sa v nej dve poschodia so spálňami a kúpeľňami. Posledná časť domu je orientovaná na východ a skladá sa z obývacej miestnosti, kuchyne a jedálne.

Extrémne šikmé steny nepredstavujú problém. Arichitekt zachoval čisté línie od stropu až po zem bez toho, aby boli ohrozené úložné priestory. Tvar domu pripomína vďaka otvorom na oboch koncoch trubicu. Ide však o najlepšie možné riešenie, keďže na severo-východným smerom je čistinka, ku ktorej je orientovaný koniec modernej stavby s terasou.

Allandale

Zdroj 1 2

Previous articleBanyan Treehouse Studio
Next articleHunsett Mill
robert@modernedomy.sk'
Robert
Zakladateľ časopisu ModerneDrevostavby.sk. Najskôr reklamátor, marketér a nadšenec architektúry a slovenských hradov, dnes robí radosť ľuďom, ktorí si chcú postaviť montovaný drevodom. Okrem toho cestuje, fotografuje a čerpá inšpirácie vo svete.

Related Articles

2 COMMENTS

Stay Connected

21,984FansLike
0FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -

Latest Articles